INFOR HÍREK

Az Infor az alapító szponzora a The Smart Factory-nak

A Deloitte & Wichita State University együttműködése, The Smart Factory, elősegíti az ipar 4.0 technológiák alkalmazását.

Az Infor lett az első alapító szponzora a The Smart Factory @ Wichita, új ipar 4.0 immersive technológiai (360, VR, AR, MR, XR) élményközpontnak, amely a Deloitte és a Kansas Wichita State University összefogásából született.

A Wichita Állami Innovációs Campus létesítményében egy teljes, működő gyártósort és kísérleti laboratóriumokat is felépítettek az okos gyár innovatív képességeinek fejlesztésére. Alapító szponzorként az Infor a Koch Industries anyavállalattal közösen ipar 4.0 szakértelemmel, -megoldásokkal és csúcstechnológiával látja el az új létesítményt, amely várhatóan 2021-ben nyílik meg.

Az Infor, a Deloitte és a Wichita State közötti együttműködés célja az intelligens gyárak egykor még futurisztikus koncepciójának megvalósítása. Lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gyorsan alkalmazzák a legkorszerűbb, ipar 4.0 technológiákat az új üzleti modellek ösztönése érdekében, és növeljék a minőséget, a termelékenységet és a fenntarthatóságot. Az Infor, a Deloitte, a Wichita State és a Smart Factory partneri ökoszisztémája várhatóan számos iparágban támogatják az ügyfeleket az új üzleti modellek bevezetésében, az innovációban és az új generációs, hozzáadott értékű szolgáltatások fejlesztésében.

Smart factory

Az okos gyár egy erőteljesen digitalizált, összekapcsolt gyártóüzem, amely olyan technológiákat használ, mint a mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT) és a robotika, amelyek segítik a vállalatokat a gyártásban, új üzleti értékek létrehozásában, az adat-vezérelt működésben, valamint a működési folyamatok automatizálásában, illetve optimalizálásában. Ezek a technológiák lehetővé teszik az emberek számára, hogy munkájukat produktívabban és hatékonyabban végezzék, miközben javítják a minőséget és az általános biztonságot. Ugyanakkor a technológiák lehetővé teszik az intelligens gyárak számára az alkalmazkodásképességet és a gyártási műveletek autonóm módon való optimalizációját .

A létesítmény a digitális átalakulás folyamatát valósítja meg bemutatva, hogyan lehet egyesíteni a meglévő technológiákat az új innovációkkal, párbeszédet kezdeményezve arról, hogy a vállalatok hogyan rövidíthetik le a skálázható és fenntartható válallati erőforrások felé vezető utat. Az Infor egy 370 négyzetméteres munkaterületen fogja vendégül látni az ügyfeleket, leendő ügyfeleket és iparági vezetőket, ahol bemutatja a gyári műkődés, raktározás, eszközkezelés és munkaerő-üzemeltetés számára fejlesztett Ipar 4.0 technológiákat.

Ezenkívül a vállalat egy Infor Smart Factory szakértői csoport létrehozását is tervezi, amely segít a gyártóknak a különbözőipar 4.0 technológiák kiértékelésében, valamint a több mint 50.000 feldolgozóipari ügyféllel való együttműködés során kifejlesztett bevezetési best practice-k megismerésében.

Smart factory

A The Smart Factory keretein belül az Infor létrehoz és bemutat egy praktikus, telepítésre kész technológiai csomagot, amely nyolc kulcsfontosságú okos-gyári területet kezel:

  • Gyári eszközintelligencia és teljesítménykezelés
  • Minőségérzékelés és -felismerés
  • Gyári szinkronizálás és dinamikus ütemezés
  • Fokozott munkaerő-hatékonyság
  • Növény felhasználás és energiagazdálkodás
  • Okos raktározás
  • Okos szállítás
  • Mérnöki együttműködés és digital twins (fizikai környezet digitális ábrázolása)

Ed Allen, az Infor ügyvezető alelnöke és a feldolgozóipar vezérigazgatója szerint az új létesítmény kikövezi az utat, hogy még több gyártó alkalmazza az Ipar 4.0 funkcióinak sokaságát, mint például az eszközállapot-prognosztika, a termeléskövetés, a minőségellenőrzés, dinamikus személyzet, energiafogyasztás nyomon követése és prediktív készletkezelés stb.

Az Infor lépésről lépésre egy átfogó, integrált és skálázható szemlélet létrehozására összpontosít, hogy ipari ügyfeleinek segítse az intelligens gyár koncepciójának és előnyeinek megvalósítását.”Az Infor az piacvezetője az ERP átalakításban, stratégiai víziót mutat be arról, hogy a gyártók hogyan tudják az okos gyárak erejét kiaknázni és integrálni az élvonalbeli ipar 4.0 technológiákat.” – mondta Stephen Laaper, a Deloitte Consulting LLP vezető és intelligens gyár vezetője. “Az Inforral a fedélzeten növekedni fog a The Smart Factory magával ragadó élménye, elérhetővé válnak a szervezetek számáraolyan kulcsrakész megoldások, amelyek átalakíthatják üzleti tevékenységüket és felgyorsíthatják az eredményesség felé vezető utat.”

John Tomblin, a Wichita State University ipari és védelmi programokért felelős alelnöke és a Nemzeti Repüléskutatási Intézet ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott,: „az Infor szaktudása, fejlett eszközei és a gyártóknak szánt okos gyár megoldásai komoly előrelépést jelentenek a The Smart Factory kezdeményezésnek. Az Infor technológiájának, valamint a Wichita State University oktatási, kutatási és innovációs erőforrásainak kombinációja hozzájárul ahhoz, hogy világszínvonalú létesítménnyé váljon, és kulcsfontosságú célpont legyen azoknak a szervezeteknek, amelyek korszerűsíteni szeretnék a gyártásukat. “

Forrás: https://www2.deloitte.com/us/en/pages/energy-and-resources/solutions/smart-factory-experience-wichita.html

Infor

Az Infor az üzleti felhős szoftvertermékek globális vezető vállalata az iparág-specifikus piacokon. Az Infor teljeskörű ipari célú szoftvercsomagot épít felhőben, és egy olyan technológiát telepít, amely a felhasználói élményt helyezi előtérbe, kihasználja az adatokban rejlő lehetőségeket, és könnyen integrálható a meglévő rendszerekbe.
Világszerte több mint 68.000 szervezet támaszkodik az Infor-ra, hogy segítse a piaci kihívások leküzdését és az üzleti szintű digitális átalakulást.

Forrás

infor.com