MESTERSÉGES INTELLIGENCIA A TERMELÉSBEN

ADVANCED PLANNING & SCHEDULING

Az ERP-független APS gyártástervezés programmal a tervezhetetlen is villámgyorsan tervezhetővé válik.

Teljes körű tervezés korlátos erőforrásokkal

Az APS gyártástervezés segítségével a komplex gyártási folyamatok valós időben, az összes korlátos erőforrás – mint gépek, szerszámok és személyzet, aktuális és jövőbeli készletek – egyidejű figyelembevétele mellett tervezhetők.

Manuális átütemezés

Az optimalizáció vagy gyorstervezés eredményezte terv gyorsan, drag&drop metódussal változtatható, finomítható. Az APS gyártás-finomtervező rendszer valós időben ellenőrzi a változtatásokat, ezért csak érvényes, helyes tervváltozatok állhatnak elő.

AI-alapú optimalizáció

A gyártástervezés mesterséges intelligencia algoritmust alkalmaz az optimalizáláshoz, amely néhány perc alatt lehetővé  teszi az aktuális célkritériumokhoz igazodó újratervezést, figyelembe véve az összes erőforrást.

Szimuláció

Készüljön fel a gyártástervezéssel a kapacitásváltozásokra, tervezzen párhuzamos szimulációs változatokat, hogy rugalmasan tesztelhesse, és gyorsan, átláthatóan összehasonlíthassa a tervezési alternatívákat.

Heurisztikus gyorstervezés

A rövidtávú tervezéshez hasznos lehet a heurisztikus gyorstervezés. Az APS-szoftver másodpercek alatt a különféle választható céloknak (pl. rendelések prioritásai, határidejei, stb.) megfelelő, az optimumot közelítő tervet ütemez be.

Csatlakozás az ERP-rendszerhez

Az APS-interfész a tervezési szempontból releváns törzsadatokat és forgalmi adatokat közvetlenül az ERP-rendszerből nyeri, és az eredményeket visszaírja az ERP adatbázisába.

Gyártástervezés – ütemezés és áttekintés

Tényleges kapacitások valós időben

 Az APS automatizált tervezési eszközzel a tényleges kapacitások szerinti termeléstervezés válik lehetségessé. Az APS gyártás-finomtervező az összes tervezéshez szükséges törzs- és tranzakciós adatot valós időben veszi át a csatlakoztatott ERP-rendszerből. Az integrált APS optimalizálási algoritmus segítségével a lehető legrövidebb időn belül és a legmagasabb minőséggel készítheti el a gyártási ütemezéseket.
A megoldás nemcsak villámgyors tervezést és ütemezést biztosít, hanem különféle grafikus nézeteivel a gyártás áttekintését, vizualizációját is, a teljes képtől az egyedi műveletig, munkahelyig.


  Hatékonyságnövelő, költségcsökkentő funkciók

  Gyors, megbízható döntések

  A különböző integrált szimulációs és kiértékelési lehetőségek segítségével az APS gyártás-finomtervező megoldással a termelési folyamatok végül átláthatóvá válnak, és a továbbfejlesztési lehetőségek is hatékonyan felismerhetők és végrehajthatók.

  A tervezés gyorsasága megengedi, hogy az állandóan változó üzleti környezetben azonnal alkalmazkodni tudjon a vállalat. Újabb vagy megváltozott rendelések, egy-egy megrendelés prioritása, egy gép kiesése, beszállítás késése vagy minőségi probléma? Pár perc, és a megváltozott feltételekhez igazítható a terv!

  Reagáljon rugalmasan a változásokra, tervezze, irányítsa és kezelje erőforrásait hatékonyan és értékteremtően!

  Költségcsökkenés az APS használatával

  Optimalizálás az aktuális üzleti célok szerint

  A gyártástervezés optimuma az adott üzleti környezetben más és más. Az APS gyártás-finomtervező az optimalizálási beállításokkal képes ezeket az optimumokat közelíteni, legyen az a gyártás lehető legalacsonyabb költségszintje, vagy az átállások számának minimalizálása. Ráadásul a szimulációban mindezt akár párhuzamosan, több verzióban is képes szállítani, az eredmények összehasonlításával.

  egyedi helyzetek kezelése

  Van egy azonnali vevői vagy gyártási rendelés, amelyet egy kulcsvevő vagy egy gyártási változás miatt mindenképpen haladéktalanul végre kell hajtani? A gyártástervezőben a megrendelések priorizálásával mindez lehetséges, kiemelhetjük a kulcsprojektünket, és a korábbi tervezési szempontjaink megtartásával beilleszthetjük a tervünkbe, esetleg egy szimulációs ellenőrzést követően.

  szűk keresztmetszetek tervezése

  Jellemző a gyártásban, hogy a kibocsátást jellemzően egy-két kulcsmunkahely teljesítménye határozza meg? Tervezze az APS gyártás-finomtervezővel a szűk keresztmetszetet, az optimalizálás eredményét finomítsa manuálisan a grafikus tervezőtáblán, hogy a szakemberek tapasztalata is megjelenhessen a tervezés eredményében, mindezzel növelje a teljesítményt a költségek csökkentése mellett!