Corvex digitalizált raktári megoldások

Gyártástervezés – Advance Planning & Scheduling

Mesterséges intelligencia a termelésben

Teljes körű tervezés korlátos erőforrásokkal – az ERP-független APS gyártástervezés programmal a tervezhetetlen is villámgyorsan tervezhetővé válik. Az APS gyártástervezés segítségével a komplex gyártási folyamatok valós időben, az összes korlátos erőforrás – mint gépek, szerszámok és személyzet, aktuális és jövőbeli készletek – egyidejű figyelembevétele mellett tervezhetők.

AI-alapú optimalizáció

A gyártástervezés mesterséges intelligencia algoritmust alkalmaz az optimalizáláshoz, amely néhány perc alatt lehetővé  teszi az aktuális célkritériumokhoz igazodó újratervezést, figyelembe véve az összes erőforrást.

Heurisztikus gyorstervezés

A rövidtávú tervezéshez hasznos lehet a heurisztikus gyorstervezés. Az APS-szoftver másodpercek alatt a különféle választható céloknak (pl. rendelések prioritásai, határidejei, stb.) megfelelő, az optimumot közelítő tervet ütemez be.

Gyártástervezés - szimuláció

Készüljön fel a gyártástervezéssel a kapacitásváltozásokra, tervezzen párhuzamos szimulációs változatokat, hogy rugalmasan tesztelhesse, és gyorsan, átláthatóan összehasonlíthassa a tervezési alternatívákat.

Csatlakozás az ERP-rendszerhez

Az APS-interfész a tervezési szempontból releváns törzsadatokat és forgalmi adatokat közvetlenül az ERP-rendszerből nyeri, és az eredményeket visszaírja az ERP adatbázisába.

Manuális átütemezés a gyártástervezésben

Az optimalizáció vagy gyorstervezés eredményezte terv gyorsan, drag&drop metódussal változtatható, finomítható. Az APS gyártás-finomtervező rendszer valós időben ellenőrzi a változtatásokat, ezért csak érvényes, helyes tervváltozatok állhatnak elő.

Gyártástervezés – ütemezés és áttekintés

Tényleges kapacitások valós időben

APS-ismertető letöltése

  Az APS automatizált tervezési eszközzel a tényleges kapacitások szerinti termeléstervezés válik lehetségessé. Az APS gyártás-finomtervező az összes tervezéshez szükséges törzs- és tranzakciós adatot valós időben veszi át a csatlakoztatott ERP-rendszerből. Az integrált APS optimalizálási algoritmus segítségével a lehető legrövidebb időn belül és a legmagasabb minőséggel készítheti el a gyártási ütemezéseket.
  A megoldás nemcsak villámgyors tervezést és ütemezést biztosít, hanem különféle grafikus nézeteivel a gyártás áttekintését, vizualizációját is, a teljes képtől az egyedi műveletig, munkahelyig.

  Hatékonyságnövelő, költségcsökkentő funkciók

  Gyors, megbízható döntések a gyártástervezésben

  A különböző integrált szimulációs és kiértékelési lehetőségek segítségével az APS gyártás-finomtervező megoldással a termelési folyamatok végül átláthatóvá válnak, és a továbbfejlesztési lehetőségek is hatékonyan felismerhetők és végrehajthatók.

  A tervezés gyorsasága megengedi, hogy az állandóan változó üzleti környezetben azonnal alkalmazkodni tudjon a vállalat. Újabb vagy megváltozott rendelések, egy-egy megrendelés prioritása, egy gép kiesése, beszállítás késése vagy minőségi probléma? Pár perc, és a megváltozott feltételekhez igazítható a terv!

  Reagáljon rugalmasan a változásokra, tervezze, irányítsa és kezelje erőforrásait hatékonyan és értékteremtően!

  Optimalizálás

  A gyártástervezés optimuma az adott üzleti környezetben más és más. Az APS gyártás-finomtervező az optimalizálási beállításokkal képes ezeket az optimumokat közelíteni, legyen az a gyártás lehető legalacsonyabb költségszintje, vagy az átállások számának minimalizálása. Ráadásul a szimulációban mindezt akár párhuzamosan, több verzióban is képes szállítani, az eredmények összehasonlításával.

  Szűk keresztmetszetek tervezése

  Jellemző a gyártásban, hogy a kibocsátást jellemzően egy-két kulcsmunkahely teljesítménye határozza meg? Tervezze az APS gyártás-finomtervezővel a szűk keresztmetszetet, az optimalizálás eredményét finomítsa manuálisan a grafikus tervezőtáblán, hogy a szakemberek tapasztalata is megjelenhessen a tervezés eredményében, mindezzel növelje a teljesítményt a költségek csökkentése mellett!

  Költségcsökkentés az APS használatával

  Egyedi helyzetek kezelése

  Van egy azonnali vevői vagy gyártási rendelés, amelyet egy kulcsvevő vagy egy gyártási változás miatt mindenképpen haladéktalanul végre kell hajtani? A gyártástervezőben a megrendelések priorizálásával mindez lehetséges, kiemelhetjük a kulcsprojektünket, és a korábbi tervezési szempontjaink megtartásával beilleszthetjük a tervünkbe, esetleg egy szimulációs ellenőrzést követően.

  APS