Általános célú elszámolóház

A saját fejlesztésű elszámolóház egy olyan többcélú és többnyilvántartásos tranzakciókezelő és folyószámla-vezető rendszer, amely minimális megkötések mellett képes elszámolásokat végrehajtani, (szinte) tetszőlegesen definiált elszámolási típusokkal.

Általános célú elszámolóház

A FinTech rendszerünk az elszámolási műveletekhez definiálja a szükséges alapelemeket, mint felhasználók, folyószámlák, ponttípusok, alapelszámolások.

Ezen túlmenően az alapelemekhez definiálhatóak speciális technikai típusok, amelyekkel finomítható az elszámolások működése, és peremfeltételek definiálhatók az elszámolási rendhez. Az elszámolóház funkcionalitása bővíthető külső modulokkal (ún. extekkel), amelyek részt vehetnek az elszámolásokban, vagy akár saját elszámolási folyamatokat is definiálhatnak. Ezek a külső modulok lehetnek programozottak, vagy használhatnak Activiti folyamatmotort a saját belső folyamataik leírására és végrehajtására.

Technológiák

Maven Spring Framework Spring Security Apache CXF Apache Tomcatalkalmazásrendszer Vaadin PostgreSQL adatbázis Activiti folyamatmotor JUnit + Mockito Spring Batch Eclipselink JPA

GCH felhasználási területek, funkciók

Az általános célú elszámolóház számos területen használható, ahol különböző elszámolási folyamatokra van szükség.

Non-cash zone

Olyan fizetési környezet alakítható ki, ahol a fizetés kizárólag elektronikus úton lehetséges. Ilyen környezetben minden fizetési művelet az elszámolóházon fut keresztül, ez tartja nyilván a tranzakciókat, számlaegyenlegeket, pre-paid rendszer esetén az elérhető egyenleget, stb.

Shadow balance

Az elszámolóházon alapuló rendszerünk egy tranzakciókezelő és folyószámlavezető rendszer, amely mindig online, folyamatosan közvetít a belső háttérrendszerek és az összes külsős elektronikus csatorna között, villámgyors válaszidőket biztosítva minden külsős tranzakcióra. Offline háttérrendszer esetén az egyenleg- és limitinformációkat is az előtétrendszerként szolgáló Shadow Balance szolgáltatja.

Cash management

Az elszámolóház képes tételes, bankjegyszintű nyilvántartást vezetni egy zárt rendszerben (például: ATM-hálózat) használt készpénzről.
A rendszer kezeli a banki értéktár és a készpénzkezelő vagy – felhasználó entitások közötti bankjegymozgásokat, (közel) valós időben képes mutatni egy adott entitás által tartalmazott bankjegyeket, akár egyedi sorszám szintjén is.

Szoftverfejlesztés érdekli?

Termékeink

GCH Elszámolóház

A saját fejlesztésű elszámolóház egy többcélú és többnyilvántartásos tranzakciókezelő és folyószámlavezető rendszer.

CVX Keretrendszer

A CVX-keretrendszer egymásra épülő elemei rendkívül gyors alkalmazásfejlesztést tesznek lehetővé, ugyanakkor standard minőséggel tudunk dolgozni.

CVX Vaadin-portál

A Vaadin-alapú portálrendszer biztosítja, hogy gyorsan lehetséges legyen egy modern, reszponzív webfelülettel rendelkező, könnyen bővíthető online portált kifejleszteni.