IPAR 4.0 – GYÁRTÁS MODULÁRIS
MES RENDSZERREL

Ipar 4.0 – TERVEZÉS, IRÁNYÍTÁS, NYOMON KÖVETÉS

Grafikus tervezés tényleges kapacitásokkal

A grafikus finomtervező-programmal gördülékenyen, online, villámgyorsan tervezheti meg optimalizált gyártását az üresjáratok megszüntetésével.

Üzemi információs rendszer

Mobil eszközön vagy fix érintőképernyős terminálokon minden releváns gyártási információ közvetítése a munkavégzőknek, a végrehajtás adatainak hatékony rögzítése.

Anyagáramlás a gyártásban

Mobil utasítások és adatrögzítések minden, a gyártáshoz szükséges és az onnan származó anyagok, alkatrészek transzparens követésére.

Gépi adatgyűjtés a gyártásban

A gépekről közvetlenül, elektronikusan begyűjtött adatok az előrehaladás követéséhez és a minőségirányítás kiszolgálására, Real Time Monitoring, Alerts & Notifications.

Track&Trace

Megrendelések, anyagok, objektumok, minden erőforrás automatizált követése Ipar 4.0 komponenseinkből épített rendszerrel a gyártás folyamán.

Kiértékelés

Gyártási cockpit az összes futó munka áttekintésére, az előrehaladás monitorozására, a gyártás hatékonyságának vizsgálatára, idősoros elemzésekkel.

100+ Infor-referencia

Minden egyetlen kézben a gyártás alatt – Ipar 4.0

A száznál több sikeres Infor-implementáció tapasztalata épült be a gyártásirányító és -visszajelentő megoldásunkba. A gyártás pontos nyomonkövetése egyaránt elengedhetetlen a pontos finomtervezéshez, a tényadatokon alapuló utókalkulációkhoz és önköltség-számításhoz, a gyártási normaidők finomításához, a teljesítménybérek számításához, de a minőségirányítás is profitál az adatokból. A mobil gyártásirányító megoldás mindezt mély ERP-integrációval biztosítja, akár mobil eszközökön futva, akár érintőképernyős visszajelentési terminálokon. A terminálokkal a gyártásirányítás összes információját továbbítani lehet a munkahelyekre, az APS-megoldással egy teljes MES-rendszer építhető ki.  Az igazi gyártásorientált ERP kötelező kelléke!

Ipar 4.0 – További előnyök

pontos folyamatadatok

direkt, automatikus könyvelések az ERP-be

grafikus, automatizált gyártástervezés

a gyártás rugalmas kiértékelése, OEE-mérőszámok

adatrögzítés és a gyártási rendelések követése papírmentesen

valós idejű adatok, terminálon vagy mobil

megbízható adattárház

standardizált gyártógép-bekötés

AutoID-technológiák felhasználása

megoldások a variánsos gyártásra, egészen az egyedi gyártásig

az üzemi folyamatok digitalizálása

belépés az Ipar 4.0 világába

Intelligens tervezés, hatékony irányítás, következetes rögzítés

Ipar 4.0 – elérhető funkciók

 Grafikus finomtervező

  SCADA-szerver, gépi adatgyűjtés

  Üzemi adatgyűjtés (mobil vagy helyhez kötött)

  Műveleti visszajelentések, mennyiségi jelentések

  Munkavégzők rögzítése

  Szerszámok (megtekintés, módosítás, szerelés)

 Gyártási folyamatok áttekintése, felügyelete (Cockpit)

  Gyártás kiértékelése

  Ipar 4.0 (e-Label, RFID-tracing, e-Kanban, helymeghatározás, …)

A gyártási adatok rögzítésével tovább tökéletesítheti a folyamatok optimalizálását. A gépiadat-gyűjtést a SCADA-szerver végzi, amely közvetlenül a gépekből nyeri az adatokat, és biztosítja azokat a további folyamatokhoz. A mobil gyártásirányítási megoldással mobil eszközein elérhetők ezek az adatok, és egyben lehetőséget adnak a gépkezelők számára az egyszerű, ugyanakkor precíz adatgyűjtésre.