Corvex digtalizált gyártás mes ipar 4.0

Tervezés, irányítás, nyomon követés

Ipar 4.0 – Gyártás moduláris MES-rendszerrel

Mindent egy kézből – Ipar 4.0 megoldások a holnap gyártásához: tervezni, irányítani, felügyelni, mobil módon dolgozni – megfelelünk a gyártásdigitalizáció kihívásainak. Mobil utasítások és adatrögzítések minden, a gyártáshoz szükséges és az onnan származó anyagok, alkatrészek transzparens követésére. A gépekről közvetlenül, elektronikusan begyűjtött adatok az előrehaladás követéséhez és a minőségirányítás kiszolgálására.

Corvex digtalizált gyártás mes ipar 4.0

Grafikus tervezés tényleges kapacitásokkal

A grafikus finomtervező-programmal gördülékenyen, online, villámgyorsan tervezheti meg optimalizált gyártását az üresjáratok megszüntetésével.

Anyagáramlás a gyártásban

Mobil utasítások és adatrögzítések minden, a gyártáshoz szükséges és az onnan származó anyagok, alkatrészek transzparens követésére.

Gépi adatgyűjtés a gyártásban

A gépekről közvetlenül, elektronikusan begyűjtött adatok az előrehaladás követéséhez és a minőségirányítás kiszolgálására, Real Time Monitoring, Alerts & Notifications.

Track&Trace

Megrendelések, anyagok, objektumok, minden erőforrás automatizált követése Ipar 4.0 komponenseinkből épített rendszerrel a gyártás folyamán.

Üzemi információs rendszer

Mobil eszközön vagy fix érintőképernyős terminálokon minden releváns gyártási információ közvetítése a munkavégzőknek, a végrehajtás adatainak hatékony rögzítése.

Kiértékelés

Gyártási cockpit az összes futó munka áttekintésére, az előrehaladás monitorozására, a gyártás hatékonyságának vizsgálatára idősoros elemzésekkel.

100+ Infor referencia

Minden egyetlen kézben a gyártás alatt – Ipar 4.0

A száznál több sikeres Infor-implementáció tapasztalata épült be a gyártásirányító és -visszajelentő megoldásunkba. A gyártás pontos nyomonkövetése egyaránt elengedhetetlen a pontos finomtervezéshez, a tényadatokon alapuló utókalkulációkhoz és önköltség-számításhoz, a gyártási normaidők finomításához, a teljesítménybérek számításához, de a minőségirányítás is profitál az adatokból.

A mobil gyártásirányító megoldás mindezt mély ERP-integrációval biztosítja, akár mobil eszközökön futva, akár érintőképernyős visszajelentési terminálokon. A terminálokkal a gyártásirányítás összes információját továbbítani lehet a munkahelyekre, az APS-megoldással egy teljes MES-rendszer építhető ki.  Az igazi gyártásorientált ERP kötelező kelléke!

Ipar 4.0 – előnyök

 • pontos folyamatadatok
 • direkt, automatikus könyvelések az ERP-be
 • grafikus, automatizált gyártástervezés
 • a gyártás rugalmas kiértékelése, OEE-mérőszámok
 • adatrögzítés és gyártási rendelések követése papírmentesen
 • valós idejű adatok – terminálon vagy mobilon
 • megbízható adattárház
 • standardizált gyártógép-bekötés
 • AutoID-technológiák felhasználása
 • megoldások a variánsos gyártásra egészen az egyedi gyártásig
 • üzemi folyamatok digitalizálása
 • belépés az Ipar 4.0 világába

Intelligens tervezés, hatékony irányítás, következetes rögzítés

Ipar 4.0 – elérhető funkciók

Üzemi adatgyűjtés (mobil vagy helyhez kötött) SCADA-szerver, gépi adatgyűjtés Grafikus finomtervező Gyártás kiértékelése Munkavégzők rögzítése Gyártási folyamatok áttekintése, felügyelete (Cockpit) Ipar 4.0 Szerszámok (megtekintés, módosítás, szerelés) Műveleti visszajelentések, mennyiségi jelentések

A gyártási adatok rögzítésével tovább tökéletesítheti a folyamatok optimalizálását. A gépiadat-gyűjtést a SCADA-szerver végzi, amely közvetlenül a gépekből nyeri az adatokat, és biztosítja azokat a további folyamatokhoz. A mobil gyártásirányítási megoldással mobil eszközein elérhetőek ezek az adatok, és egyben lehetőséget adnak a gépkezelők számára az egyszerű, ugyanakkor precíz adatgyűjtésre.

Digitalizált gyártás – ipar 4.0