Standard fejlesztések, egyedi megoldások

Szoftverfejlesztés –
növekedést fejlesztünk

A szoftverfejlesztés alatt  a legmodernebb webes és mobil technológiákkal segítjük ügyfeleinket üzleti céljaik elérésében

A projektalapú szoftverfejlesztés a cégalapítástól fogva egyike a Corvex meghatározó magkompetenciáinak. Azóta folyamatosan adaptáljuk a fejlesztés aktuális trendjeit, beleértve a technológiákat és módszertanokat.

Üzleti folyamatok ismerete

Saját és megrendelésre végzett K+F, szoftverlokalizáció, ERP-alapmodulok fejlesztése, testreszabások, standardizált add-on komponensek mind szerepelnek palettánkon.

A Corvex szoftverfejlesztésének – a magas színvonalú, naprakész technológiai tudáson túl  – az  igazi erőssége az üzleti folyamatok mély ismerete. Az ERP világának valamennyi területe, a logisztika, a bankok, biztosítók és pénzügyi szolgáltatók működésének és a FinTech-világ informatikai kihívásainak ismerete az, amivel kimagaslóan versenyképes szolgáltatást tudunk nyújtani projektalapú fejlesztéseinkben az ügyfeleknek, Magyarországon és Európában.

Technológiák

Szoftverfejlesztés módszertan

Szoftverfejlesztéseink során legtöbbször agilis módszertan szerint dolgozunk, az adott projekt elvárásainak figyelembevételével. A projekt indulásakor meghatározzuk az alapvető paramétereket, pl. sprint-ek hossza, fejlesztési mérföldkövek, fejlesztés kulcsszereplői, stb.

Munkánk során javasoljuk a Jenkins CI szerver használatát, ezzel végezzük az automatikus buildelési, unit-tesztelési és kódellenőrzési feladatokat. Amennyiben szükséges, a projektmérföldkövek során szükséges release-ek automatizációja is megoldható vele.

Üzleti folyamatok kezelése

Az alkalmazások fejlesztésekor a technológiai elemek, az üzleti folyamatok és számítások szétválasztására, illetve ezek rugalmas változtathatóságának kialakítására törekszünk.
Ennek érdekében a technológiai elemek önálló webservice-rétegben kerülnek megvalósításra, melynek önálló funkcionális és terheléses tesztelése is megvalósítható.

Az üzleti folyamatok és számítások BPMN2-alapú modellekben – amelyek elkészítése rajzeszközzel is támogatott – kerülnek kialakításra, amelyekben a számítások paraméterezéséhez könnyen átlátható és változtatható – szabályalapú – eszközt használunk.

Feladat- és hibakezelés

A szoftverfejlesztési feladatok és hibák kezeléséhez a saját Jira-rendszerünk használatát ajánljuk, amely teljes körű támogatást biztosít az agilis módszertan szerint végzett fejlesztési projektekhez. A Jira ezen túlmenően támogatja a projektekhez kapcsolódó szervezési és projektvezetési feladatokat is.

Ügyfeleink projektjei számára saját felhős környezetünkben tudunk infrastruktúrát biztosítani hibajegykezelő rendszerre (Jira) és kódtárolási eszközre (SVN, Git), de az ügyfél által biztosított rendszerekkel is tudunk dolgozni.

Kommunikáció

A gördülékeny, átlátható kapcsolattartás érdekében minden projekthez, illetve ügyfélhez egy vezető fejlesztőt delegálunk, aki az ügyfél számára az elsődleges kapcsolattartóvá válik, valamint a projektben részt vevő további fejlesztők munkáját koordinálja.

Specifikáció és rendszerszervezés

A követelmények és ügyféligények kezelése, illetve ezek alapján a feladatok specifikálása és tervezése egyaránt UML-alapú eszköz (Sparx Enterprise Architect) segítségével történik, amelyből a dokumentációk DOC/PDF formában is kinyerhetők. Az UML-alapú dokumentálásnál az ICONIX módszertan szerint készítjük el az egyes modelleket.

Szoftverfejlesztés érdekli?

Termékeink

GCH Elszámolóház

A saját fejlesztésű elszámolóház egy többcélú és többnyilvántartásos tranzakciókezelő és folyószámlavezető rendszer.

CVX Keretrendszer

A CVX-keretrendszer egymásra épülő elemei rendkívül gyors alkalmazásfejlesztést tesznek lehetővé, ugyanakkor standard minőséggel tudunk dolgozni.

CVX Vaadin-portál

A Vaadin-alapú portálrendszer biztosítja, hogy gyorsan lehetséges legyen egy modern, reszponzív webfelülettel rendelkező, könnyen bővíthető online portált kifejleszteni.