INFOR HÍREK

INETEC – globális növekedés az Infor felhőmegoldásával

A horvátországi INETEC, amely a roncsolásmentes tesztekhez szükséges technológiát fejleszt, áttért az Infor CloudSuite Industrial Enterprise-ra, az Amazon Web Services által támogatott, kifejezetten gyártó vállalatok számára kifejlesztett felhőmegoldásra.

A horvátországi INETEC, amely a roncsolásmentes tesztekhez szükséges technológiát fejleszt, áttért az Infor CloudSuite Industrial Enterprise-ra, az Amazon Web Services (AWS) által támogatott, kifejezetten gyártó vállalatok számára kifejlesztett felhőmegoldásra. A vállalat célja javítani a globális működését, valamint csökkenteni az informatikai adminisztrációs költségeit. A megoldást az IPL Consultinggal, az Infor regionális partnerével együttműködve telepítették, és 2023 októberében indították be a termelést.

Az INETEC innovatív robotikát és szoftvereket kínál a roncsolásmentes vizsgálatokhoz, elsősorban atomerőművek számára, a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak megfelelő termékekkel és szolgáltatásokkal. Projektközpontú robotikai vállalatként az INETEC-nek kifinomult és rugalmas ERP-megoldásra volt szüksége, ezért esett a választásuk az Infor megoldására. A Közel-Kelet dinamikus növekedésének köszönhetően létrejött új leányvállalata miatt döntött úgy a cég 2022-ben, hogy áttér a felhős verzióra.

Az Infor CloudSuite Industrial Enterprise-t 2023 folyamán üzemelték be és indították el. A vállalat most kevesebb adminisztrációra szorul, mivel a költséges és időigényes verziókezelést és frissítéseket felváltja az egyre növekvő innováció a helyben telepített verzióhoz képest, és az adatokhoz való könnyebb hozzáférés globálisan több lehetőséget biztosít a mobilalkalmazások használatára, ami fontos a világszerte dolgozó alkalmazottak számára. Az üzleti megoldás elemzési képességei jobb és pontosabb betekintést nyújtanak a vezetőknek az egyes projektekbe és a projektköltségekbe, és jobb döntéshozatalt eredményeznek. Az INETEC emellett elkezdte használni az Infor tulajdonában lévő új horvát lokalizációkat a felhőhöz.

„Értékeljük, hogy az Infor Cloudsuite Industrial Enterprise sztenderd verziója milyen kevés személyre szabást igényel.” – mondta Damir Osterman, az INETEC informatikai igazgatója. “A felhős verzió tökéletesen beilleszkedett az üzleti környezetünkbe, és segít a globális növekedésünk kezelésében. Nagy elismerésünk az IPL Consultingnak is, mivel zökkenőmentesen vezetett minket végig az egész projekten, és az összes egyedi üzleti igényünket teljesítette.”

“A migrációba történő kezdeti befektetés után arra számítunk, hogy a jövőben nem lesz szükségünk jelentős hardver- és infrastrukturális beruházásokra, mivel kihasználhatjuk a felhőszolgáltató által biztosított infrastruktúrát, ami potenciális költségmegtakarítást eredményezhet.”

“Mivel az Infor kezeli az infrastruktúra karbantartását és frissítését, az informatikai csapatunk terhei jelentősen csökkennek. Ugyanakkor a felhőben lévő központosított menedzsmenteszközök egyszerűsítik az IT-adminisztrációs feladatokat és a rendszer állapotának átláthatóságát, így könnyebbé válik a rendszerünk és adataink kezelése és felügyelete.”

“Az INETEC globális működése mostantól jobban skálázható, és ennek kihasználásával jobban tudunk alkalmazkodni az üzleti növekedéshez és a kereslet változásaihoz, amelyek kulcsfontosságúak az eltérő erőforrásigényű globális tevékenységeink szempontjából ” – zárja Osterman.

“Az Infor CloudSuite Industrial Enterprise gyors és hatékony támogatást nyújt az egyértelmű nemzetközi növekedési stratégiával rendelkező vállalatok számára” – mondja Anton Zelnik, az IPL Consulting Adriatic menedzsere. “Infor-partnerként tanúi vagyunk a felhőalapú megoldások növekvő népszerűségének, és közben látjuk, hogy a helyhez kötött ERP-megoldások egyszerűen nem tudják biztosítani azt a támogatást, amelyre a hatékony üzleti irányítást igénylő, összetett vállalkozásoknak szükségük van.”

Tudjon meg többet az Infor CloudSuite Industrial Enterprise-ról.

A fotók az INETEC jóvoltából

Az INETEC-ről

Az INETEC közel 35 éve nyújt csúcstechnológiát és szolgáltatásokat a nukleáris és a repülőgépiparban, valamint az orvosi robotika területén. A vállalat világszerte tevékenykedik, és büszke arra, hogy családi vállalkozás, amely nagymértékben beruház a szabványaiba és erőforrásaiba, és gyorsan terjeszkedik. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel együttműködve olyan projektben, illetve oktató és képzési programokban vesz részt, amelyek az atomerőművek biztonságának és megbízhatóságának javításával foglalkoznak.

További információ a www.inetec.hr oldalon található.

Forrás