hu de gb

KMOP-1.1.4-09-2009-0020


Projekt „címe”:
 „Integrált hatékonyságnövelő kiegészítő csomag kifejlesztése az Infor ERP COM© vállalatirányítási rendszerhez a válság által érintett hazai gyártó- és termelő cégek számára”

Kódszám: KMOP-1.1.4-09-2009-0020

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

 


uszt_logo_rgb.jpg

Projektinformáció:

A projekt közvetlen célja egy olyan egyedi, a válságkezelést segítő komplex vállalatirányítási rendszer kialakítása, mely hozzájárul a gazdasági  válság miatt hátrányba került vállalkozások adminisztrációs, logisztikai, gyártási, raktározási és pénzügyi tevékenységeinek és munkafolyamatainak átalakítására, egyszerűsítésére. Cél, hogy az általunk forgalmazott Infor ERP COM© vállalatirányítási rendszerhez egy integrált szolgáltatási modulcsomagot fejlesszünk ki. Az innovatív rendszer bevezetésével a felhasználó vállalkozás jelentősen javíthatja és összehangolhatja folyamatait, jelentékeny mértékű időt és pénzt takaríthat meg, hatékonyabban szervezheti gyártását, lehetővé téve a költségek- és az átfutási idők komoly csökkentését, a kapacitáskihasználtság növelését, valamint a felesleges raktárkészletek megszűntetését.

Az Infor ERP COM© hatékony megoldást nyújt az értékesítés, beszerzés, raktárkezelés, gyártás-tervezés és – követés terén, teljes körűen integrált bizonylatkezeléssel (pl. számla, szállítólevél, megrendelés, szerződés), valamint a magyar számviteli szabályoknak megfelelő pénzügy-számviteli funkciókkal. A rendszer lehetőségeinek jelentős bővítésével olyan lehetőséget adnánk a termelők és gyártók kezébe, melynek segítségével a bajban lévő vállalkozások hatékonyabban tudnának a kiadások csökkentésére és a hatékonyság növelésére koncentrálni. Ezzel megteremthetik az alapot arra, hogy a válság okozta nehéz helyzetben is képesek legyenek a munkahelyeket és ezzel szellemi értékeiket megtartani, vagy akár újakat teremteni, ami a jelenlegi recesszió sújtotta gazdaságban az egyik legfontosabb szempont a számunkra is.

A projekt tevékenységei és a fejlesztés teljes összhangban van a Corvex Zrt. hosszú távú átfogó stratégiai célkitűzéseivel. A fejlesztés hozzájárul a vállalkozásunk növekedési potenciáljainak további erősítéséhez, és a projekt során kifejlesztésre kerülő innovatív termék piaci megjelenésével versenyképességünk javításához.

A kifejlesztett bővítési csomag remekül illeszkedik a Corvex eddigi munkájához, és a teljes meglévő német és magyar felhasználói kört el kívánjuk érni vele, ami több mint 1500 céget jelent. Ehhez a már meglévő és sikeresen működő értékesítési csatorna a rendelkezésünkre áll. Ezen az úton eddig is több száz (~650) kisebb fejlesztésünket sikerült a felhasználókhoz eljuttatni, másrészt a fejlesztendő csomag nagyon fontos működési folyamatokat érint és optimalizál, így joggal várhatjuk el a jelentős árbevétel-bővülést.

A projekt céljait a következő fejlesztési feladatok végrehajtásával tervezzük megvalósítani, 2009. július 1. – és 2010. december 31-e közötti másfél éves periódusban.

  1. E-számlázás és e-dokumentum menedzsment modul fejlesztése és illesztése
  2. L-Mobile modul – mobil elérési rendszer fejlesztése
  3. „Kanban” – termelés optimalizáló eljárás – modul fejlesztése
  4. Vezetői információs rendszer modul illesztése és fejlesztése
  5. Rövid távú gyártási munkaerő-szükséglet menedzsment modul fejlesztése
  6. Marketing tevékenységek

A projekt során a Corvex keretein belül elvégzendő feladatokat 6 fő kutató-fejlesztő munkatárs bevonásával összesen 108 emberhónapnyi időráfordítással kívánjuk megvalósítani. A fenntartási időszakban, a kifejlesztett termékünk értékesítéséből adódóan 34,5 millió forintos árbevételt tervezünk elérni. Az árbevétel ilyen arányú növekedésével vállaljuk tehát, hogy jelentősen meghaladja a pályázatban igényelt támogatási összeg 80%-át. További szándékunk, hogy a rendszerrel nem csak hazai, hanem külföldi, elsősorban a németországi piacot szeretnénk megcélozni és meghódítani.

Kedvezményezett:

Corvex Üzleti Megoldások Zrt. H-2014 Csobánka, Hanfland krt. 21 www.corvex.hu

Közreműködő szervezet:

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ H-1139 Budapest  Váci út 83. www.magzrt.hu